World War 2 Museum

Van de Bezetting tot de Landing

Het World War II Museum is gelegen langs Utah Beach, aan het einde van de laatste 900 meter hoge antitankmuur.

UNIEK IN EUROPA! Op slechts 15 minuten van Sainte-Mère-l’Eglise, volgt dit museum de volledige chronologische reis van de Tweede Wereldoorlog in Normandië, op meer dan 1000 m² moderne museumruimte.

Loop door een straat die onder de bezetting is gereconstrueerd met zijn winkels en woonhuizen met de gezonde sfeer van die tijd! Vind een rijke collectie met honderden historische voorwerpen, verklarende panelen duidelijk en voor iedereen toegankelijk!

Dankzij de bunker die zich in het museum bevindt, kunt u het strand van Utah Beach aanschouwen. Daarnaast wordt een historische film “Van de landing tot de vangst van Cherbourg” vertoond in de bioscoop met 55 zitplaatsen.

Ontdek ten slotte een voorstelling, UNIEK IN FRANKRIJK , van de Tweede Wereldoorlog met 1/6 beeldjes en voertuigen . Het is een museum voor het hele gezin!

Informatie over de eigenaar

Jean-François Herry is al meer dan 40 jaar een verzamelaar van materiaal uit de Tweede Wereldoorlog.
Zijn vader, die twaalf jaar oud was ten tijde van de D-Day-landingen, was al begonnen met een verzameling. Vandaag zet Jean-François Herry het avontuur voort met zijn zoon.

Ze hebben zojuist een vitrine aangeboden: het oude museum van Quinéville dat eind vorig seizoen zijn deuren sloot. In deze collectie zien we een Duits team zoals er honderden waren tijdens de bezetting en veel beeldjes, de tweede oorlog in 1/6.

De winkelstraat onder de bezetting, een kenmerk van het oude museum, is bewaard gebleven.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

World War 2 Museum