Utah Beach Landingsmuseum

Het Utah Beach landingsmuseum staat precies op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land zijn gekomen. De gebeurtenissen van D-Day worden in tien fases verduidelijkt, van de voorbereidingen tot aan de succesvolle afloop. Via het chronologische parcours duikt u de geschiedenis van de grootste amfibische militaire operatie in. Een rijke verzameling voorwerpen, voertuigen, materieel en getuigenissen illustreren het verloop van Operation Overlord.

Bewonder een originele B-26 bommenwerper, een bijzonder vliegtuig waarvan op de hele wereld slechts zes exemplaren bewaard gebleven zijn. Beleef opnieuw de heldendaden van de Amerikaanse soldaten in de film Victory in the sand (Het strand van de overwinning), beloond met de CINE GOLDEN EAGLE AWARD van de documentaire 2012 en met de Speciale Juryprijs 2013.

Aan het eind van het traject hebt u niet alleen inzicht in de strategische keuze en de redenen van het succes van Utah Beach, maar hebt u ook bijgedragen aan het behoud en het doorgeven van de herinnering aan die bijzondere mannen.

plan_musee

BEGANE GROND

1. Ontvangsthal
2. De Duitse verdedigingswerken
3. Cotentin onder de bezetting
4. Filmzaal: Film Victory in the sand
(Het strand van de overwinning)
5. Strategie van de geallieerden
6. Zeemacht ALVT-2 Water Buffalo
7. Luchtmacht BB-26 Marauder
8. Landmacht CLCVP landingsvaartuig
9. Winkel

BOVENVERDIEPING

10. 6 juni 1944 : D-day te Utah Beach
DDUKW
11. De verbinding
12. Van Utah naar Cherbourg EJEEP
13. De kunstmatige haven van Utah Beach

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Utah Beach Landingsmuseum