D-Day Experience - Dead Man’s Corner Museum

Ontdek D-Day Experience en zijn verschillende gebieden bestaande uit:

  • twee musea
  • 3D-bioscoop
  • een meeslepende en unieke attractie in de wereld
  • een gedenkteken gewijd aan de luchtlandingstroepen
  • en twee winkels

Gelegen in het hart van een historische plek, beslaat de site 10.000 m2 en nodigt u uit om een ​​geweldige ervaring te beleven die zowel educatie als entertainment combineert.

Info over het museum

Een belangrijk doel voor de geallieerden, de inname van Carentan, was van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de troepen die op Utah Beach en Omaha Beach landden, met elkaar in contact kwamen. Deze missie was toegewezen aan de parachutisten van de 101st US Airborne Division, die spoedig hun Duitse tegenhangers zouden ontmoeten. Dit was de botsing van de parachutisten. Gelegen in Saint-Côme-du-Mont, wiens gevangenneming een noodzakelijke voorwaarde was voor de bevrijding van Carentan, is D-Day Experience het enige museum dat een dubbel perspectief biedt op de gebeurtenissen.

Leer meer over de voorbereidingen voor de sprong over Normandië en woon de briefing van luitenant-kolonel Wolverton bij voordat u aan boord gaat van een echte C-47.  Deze is omgebouwd tot een unieke vluchtsimulator – nu staat u op het punt de oversteek van het Engelse Kanaal opnieuw te beleven. Dankzij een moderne en meeslepende museografie, die vanaf juni 2019 een nieuwe tentoonstelling van meer dan 5.300 vierkante meter zal bieden, volgt u de voetsporen van de Amerikaanse parachutisten van D-Day tot de bevrijding van Carentan op 12 juni 1944.

Ontdek dan het historische huis in de zogenaamde ‘Dead Man’s Corner’. Een plaats die op D-Day door de Fallschirmjäger werd gevorderd en vervolgens een paar dagen werd gebruikt als commandopost en eerstehulppost, totdat het werd veroverd door de Amerikanen.

Bezoek ook de 3D-film D-Day Normandië 1944 die op een IMAX-scherm wordt vertoond, om de inzet beter te begrijpen en de confrontatie in de bredere context van de invasie en de daaropvolgende Slag om Normandië.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

D-Day Experience - Dead Man’s Corner Museum