Remember Museum 39-45

Een fascinerend museum, The Remember Museum, is een van de meest interessante in zijn soort. Het is gehuisvest in een oude gerenoveerde schuur en bestaat voornamelijk uit voorwerpen die zijn achtergelaten door de honderdtien Amerikaanse soldaten van de Eerste Infanteriedivisie die ooit genoten van “R & R” op de boerderij van Schmetzs. De artefacten omvatten persoonlijke items die zijn gegeven door talloze WO II-veteranen uit verschillende eenheden. Het is een museum met een menselijke dimensie, groots gemaakt door zijn gastvrije omgeving, zijn originaliteit en zijn eenvoud. Het museum streeft ernaar om als getuigenis te dienen van onze dankbaarheid jegens alle G.I.’s die ons, met gevaar voor eigen leven, onze vrijheid hebben teruggegeven.

Het Remember Museum opende zijn deuren op 12 juni 1994 en werd ingehuldigd door Bennie Zuskin, WO II-veteraan van de Amerikaanse Eerste Infanteriedivisie. Dit bescheiden begin had een onbeduidend anectotisch feit kunnen zijn als de opening van het museum niet het buitengewone menselijke karakter van deze intrigerende “reis terug in de tijd” had gesymboliseerd. In werkelijkheid opende het museum met enthousiaste maar dramatische woorden van Mathilde en Marcel Schmetz, de makers van het project. Inderdaad, geen bezoek is compleet zonder een van de oprichters om details over dit historische tijdperk te delen. Elk klein item, elk diorama of display (met meer dan 106 mannequins, markeert talloze uniformen) en elke vlag heeft een connectie met echte verhalen en met mensen wiens gezichten en namen je kunt ontdekken. Samen met de geschiedenis die aan de items is gekoppeld, ziet u honderden “toen en nu” foto’s van jonge mannen gekleed in WO II-uniformen en kunt u ook hun meer eigentijdse foto’s bekijken.

De Schmetzs hebben ook contact met honderden Amerikaanse families die regelmatig hun persoonlijke bezittingen schenken, die altijd vol fascinerende verhalen komen.

Er worden rondleidingen gegeven in het Frans, Nederlands, Engels, Duits en Waals.

Het Remember Museum ligt op 3 km van de Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle, waar 7.992 soldaten nu voor altijd vreedzaam rusten.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Remember Museum 39-45