Deutsches Panzermuseum Munster

Bij binnenkomst in het museum beginnen onze bezoekers aan een reis door de militaire geschiedenis. De oranje draad dient als gids door de ontwikkeling van de Duitse gepantserde troepen in de 20e eeuw op de meer dan 10.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte. De permanente tentoonstelling van het Duitse Tankmuseum Munster omvat ongeveer 6000 tentoonstellingen en strekt zich uit over 5 zalen.

De exposities omvatten tanks van alle soorten (gevechtstanks, gepantserde personendragers, flaktanks, aanvalskanonnen, verkennings tanks, gepantserde artillerie, enz.), Militaire vrachtwagens, personenauto’s en motorfietsen. Naast militaire gepantserde voertuigen kun je ook talloze soorten handvuurwapens ontdekken (geweren, aanvalsgeweren, machinegeweren, scherpe wapens, antitankgeweren, pistolen, enz.), Uniformen, medailles en decoraties, torentrainers, radio’s en doeloptica, evenals allerlei apparatuur in de DPM.

De bezoeker krijgt niet alleen technische details over de individuele exposities, maar krijgt ook inzicht in de historische achtergrond van de voertuigen. Hier spelen cultuur en sociale geschiedenis, economische geschiedenis en politiek een belangrijke rol.

De oorsprong van de gepantserde krachten wordt getoond bij de ingang. In Hal 1 vinden bezoekers tanks, kanonnen en motorfietsen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, die chronologisch gerangschikt zijn tijdens een tour. Militair speelgoed, handwapens, uniformen en medailles zijn te zien in de “Elements of War”, een aparte ruimte in Hal 1.
In hal 2 zijn de tanks en voertuigen van de NVA en de Bundeswehr te zien. In de derde hal zijn nieuwere modellen van de Bundeswehr en andere legers zoals de Israëlische en Zweedse legers te zien. De bezoeker eindigt zijn reis door de militaire geschiedenis in een nagebootst Bundeswehr-kamp zoals dat vandaag in Afghanistan zou kunnen zijn.

Aan het einde van de permanente tentoonstelling is er een museumwinkel en cafetaria.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Deutsches Panzermuseum Munster