Twents Oorlogsmuseum Vriezenveen

Bijzonder trots is het museum op zijn uniformkabinet. Nederlandse, Duitse, Engelse, Canadese en Amerikaanse uniformen van allerlei legeronderdelen staan tentoongesteld. Gevechtstenuen maar ook gala-uniformen. Door de intieme opstelling kunt u het e.e.a. goed bekijken. De onderstaande foto’s geven een uitstekende impressie van de kwaliteit van de tentoongestelde uniformen.

De grote collectie (handvuur)wapens, projectielen en granaten zullen zeker tot de verbeelding spreken. De wapens zijn van Duitse, Amerikaanse, Italiaanse maar ook van bijv. van Tsjechische en Russische makelij. In grote vitrines wordt het e.e.a. overzichtelijk gepresenteerd. En met een beetje geluk kunt u zelf een wapen vasthouden. Het museum stelt zich namelijk ten doel om mensen vooral een feeling te laten krijgen met de tentoongestelde attributen. En natuurlijk is al het materiaal vakkundig onklaar gemaakt!

Het museum beschikt over een aantal bijzondere voertuigen. In het museum zelf vindt u een legeruitvoering van de fameuze Harley-Davidson ,Norton ,BSA en BMW motorfietsen.

Ook de befaamde Weasel van Studebaker (een amfibian) en de Bren Carrier treft u hier aan

Verder het bekende verkenningswagentje Dingo van de Amerikaanse fabrikant Daimler en de alombekende GMC halftrack zijn aanwezig.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Twents Oorlogsmuseum Vriezenveen