Overlord Museum

Gelegen op korte afstand van het bekende “Omaha beach”, aan de D514 tegenover de rotonde die toegang geeft tot de Amerikaanse begraafplaats te Colleville-sur-mer. Overlord Museum beschrijft de periode van de geallieerde landing tot de bevrijding van Parijs. De collectie is verzameld door iemand die zowel getuige was van het conflict als betrokken was bij de wederopbouw van Normandië. Persoonlijke voorwerpen van individuele soldaten en gepantserde gevechtsvoertuigen van de zes legers in Normandië zullen worden gepresenteerd als een reeks reconstructies met meer dan 35 voertuigen, tanks en kanonnen.

De Leloup-collectie bestaat uit meer dan een halve eeuw onderzoek, berging en aankopen van historische stukken uit de slagvelden van Normandië. Alles van een verkenningsvliegtuig, vliegende V1-bom, meer dan 10 gepantserde gevechtsvoertuigen, 30 zachte huidvoertuigen, artilleriestukken, poster, borden, documenten en persoonlijke voorwerpen die allemaal getuigen van de verschrikkelijke gevechten in 1944.

Het herstel van veel van de voertuigen tot volledige rijklare toestand, nauwkeurig uitgerust en gespoten, heeft vele duizenden uren gekost door een toegewijd team van bekwame specialisten. Sommige van de voertuigen die voor oorlog zijn ontwikkeld, zijn uniek omdat de fabrieken en bedrijven die ze hebben geproduceerd niet meer bestaan, wat het behoud van de technologieën uit het verleden illustreert die zijn gerealiseerd door het Overlord Museum Omaha-strand.

Sommige uniformvoorwerpen die op het slagveld zijn gevonden, vertegenwoordigen een complete verzameling van alle strijders tijdens de veldtocht in 1944 in Normandië.
Wanneer het Omaha Overlord Museum wordt geopend, zullen met de grootte van het gebouw, de uitgebreide collecties, de verscheidenheid en de kwaliteit van de tentoongestelde apparatuur in deze tijd ongeëvenaard zijn.
Het volgende grote jubileum in Normandië zal 2014 zijn, het is onze bedoeling dat het Omaha Overlord Museum centraal zal staan ​​voor dit jubileum.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Overlord Museum