Musee Dunkerque 1940

Het DUNKERQUE 1940/OPERATION DYNAMO Museum is geïnstalleerd in de vliesgevels van BASTION 32, dat het hoofdkwartier was voor de verdediging van de versterkte sector van DUNKERQUE. Van daaruit vertrokken de orders voor landverdediging, maar ook de coördinatie van de evacuaties door. Het is daarom een ​​symbolische plek omdat het een belangrijke rol speelde tijdens de gebeurtenissen van Operatie Dynamo en de Slag om Duinkerken.

Het in 2017 gerenoveerd en uitgebreid Museum biedt nu een oppervlakte van circa 1000 m². Als introductie kun je met een video van 12 minuten in het verhaal duiken. Etalages van historische objecten, wapens, voertuigen, uniformen, foto’s en kaarten strekken zich uit over zo’n 400 strekkende meter.

Operatie Dynamo is de grootste militaire evacuatie in de geschiedenis. In moeilijkheden gebracht door het Duitse leger vallen de Franse en Britse troepen terug op Duinkerken. In 9 dagen werden 340.000 soldaten (130.000 Fransen en 210.000 Britten) geëvacueerd naar Engeland. Het museum vertelt hun verhalen, maar ook die van de burgers van Duinkerken, de nazi-indringer en zelfs de Tsjechische bevrijders in 1945.

Het museumteam en de vrijwilligers van de vereniging Memorial of Remembrance willen de herinnering aan Duinkerken graag met u delen en nodigen u uit om deze cruciale episode voor de daaropvolgende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog te ontdekken.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Musee Dunkerque 1940