Le Grand Bunker Musée du Mur de l'Atlantique

Geschiedenis van de bunker

Le Grand Bunker van de voormalige Vuurcommando- en Richtingspost werd volledig gerenoveerd om er een museum te huisvesten dat volledig gewijd is aan de Atlantikwall in Normandië. Nadat ze tot de Franse marine behoorden, wilden de oprichters dat dit unieke blokhuis zijn oorspronkelijke uiterlijk zou terugkrijgen. Opmerkelijk geconstrueerd, aangezien het een Sonderkonstruktion is (waaraan we hieronder een paragraaf zullen wijden), werden alle kamers op een opmerkelijke manier gerenoveerd, met zeer overvloedig en authentiek materiaal. De oprichters maakten optimaal gebruik van deze 17 meter hoge constructie om de essentiële functies te hersitueren en te presenteren die kenmerkend waren voor het leven van de verdedigingsposities van de Atlantikwall tegenover de D-Day-landingen.

De oprichters van het museum wilden de bezoekers de 5 niveaus van dit blokhuis aanbieden waarin het zenuwcentrum van het commando over de verdedigingswerken van de monding van de Orne was geïnstalleerd, om de atmosfeer te herstellen en te herstellen die erin zou kunnen heersen. vooravond van D-Day!
Opgemerkt moet worden dat het Museum van de Atlantikwall, de Grote Bunker, het laatste zichtbare overblijfsel is van wat de machtigste kustbatterij in de sector was, aangezien het werd gedefinieerd als een verdedigingszone die voornamelijk door het Duitse opperbevel moest worden versterkt .

Le Grand Bunker Museum laat ons dan ook door zijn hoge aanwezigheid niet vergeten dat er een krachtig kustverdedigingssysteem werd ingezet bij Riva-Bella. Bovendien nodigt hij ons uit om dit laatste overblijfsel van het interieur te ontdekken door het op zijn eerste bestemming te herstellen. Het Grand Bunker Museum wordt zo een echte herinneringsreis.

5 niveaus die volledig opnieuw zijn uitgerust voor kamers die hun oorspronkelijke functies hebben hersteld

Elke kamer van de Grand Bunker lijkt in volle gang te zijn, net als aan de vooravond van de D-Day-landingen. Elk niveau laat je ontdekken hoe het dagelijks leven was georganiseerd in de Grand Bunker. En hoewel het een Sonderkonstruktion is, kenmerken ook standaardelementen deze unieke architectuur. Onder andere een voorbeeld: kijk eens goed naar de gootsteen tegenover de ingang van de blokkade. Het maakt deel uit van een gestandaardiseerde ruimte die in veel andere bunkers te vinden is. Eenmaal binnen adem je de unieke lucht van een bunker in. Je zult dit leven kunnen voelen dat zich achter het beton, zijn gasdichte gepantserde deuren en zijn besloten ruimtes moest organiseren. Van kamer tot kamer, van verdieping tot verdieping, de meerdere kamers van de Grand Bunker nemen je mee door alle orgels van deze Vuur- en Commandopost. Je zult veel en krachtige sensaties ervaren die specifiek zijn voor deze historische plek die nieuw leven is ingeblazen door de conservator van het Atlantikwall Museum.

Achtereenvolgens zult u elk vitaal centrum van deze zeer strategische plek kunnen verkennen. Het technische niveau met generator en ventilatieruimte volledig opnieuw samengesteld.
Er zullen twee niveaus van kamers volgen die goed en echt bewoond lijken te zijn, evenals een arsenaal en een EHBO-post. Dan gaan de communicatiekamer en de kaartkamer open.
Net daarboven krijgt u het adembenemende 180°-panorama aangeboden dat de Duitsers ter beschikking staan ​​om alle maritieme bewegingen in de baai van de Seine te volgen. De afstandsmeter om afstanden tot doelen te meten is altijd aanwezig. En vanaf deze hoge positie kun je op een heldere dag van Le Havre tot Quinéville kijken, dat wil zeggen terwijl je je blik over het hele Operatie Overlord-gebied strijkt.

Maar het is niet klaar. Het laatste niveau is ook toegankelijk en volledig uitgerust met barrières waarmee u zonder het minste gevaar kunt genieten van dit unieke uitzicht. U krijgt toegang tot de Duitse Flak-positie, dat wil zeggen het vat voor 20 mm luchtafweergeschut. En op deze plek laat ik je over aan het plezier dat je zult hebben als je het grandioze panorama overweegt dat je zal worden aangeboden. En ik ben er zeker van dat u zich zult kunnen voorstellen wat de Duitsers vanaf hier hebben bereikt bij het aanbreken van de langste dag, 6 juni 1944.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Le Grand Bunker Musée du Mur de l'Atlantique