Bastogne War Museum

Dit unieke herinneringscentrum, gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, vertrekt van de bijzondere geschiedenis van de Slag om de Ardennen. De bezoeker wordt ondergedompeld in het gebeuren door middel van drie vertoningen die alle zintuigen aanspreken. Hij volgt het parcours van vier personages te midden van de strijd.

Langs decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films speelt het parcours in op het hart en hoofd van de bezoekers. Iedereen voelt zich persoonlijk betrokken bij deze geschiedenis.

Op het parcours bevinden zich interactieve zuilen voor het jonge en schoolgaande publiek. Na reservering zijn begeleidende animaties over verschillende thema’s beschikbaar.
Bijzondere voorwerpen brengen het ‘kleine’ verhaal van de mens in beeld, maar ook de ‘grote’ geschiedenis van de volkeren.

Naast de permanente tentoonstelling stelt het Bastogne War Museum regelmatig tijdelijke vitrines op. Ze maken deel uit van het project ‘Bulles d’Histoire’. Deze tijdelijke vitrines veranderen en evolueren in functie van de bruiklenen, de partnerships en de giften die we ontvangen. Hun doel? U laten kennismaken met nieuwe, bijzondere voorwerpen met een beladen geschiedenis. Deze voorwerpen vertellen elk hun verhaal. Soms zijn ze verbonden met een bepaalde thematiek, soms is dat niet het geval.

Loading...
  • In de buurt
ajax-loader

Bastogne War Museum