Arnhems Oorlogsmuseum

Het Arnhems Oorlogsmuseum opende voor het eerst haar deuren voor het grote publiek op 27 mei 1994. Wat eens als hobby is begonnen, heeft nu vaste vorm gekregen in een uniek museum, zowel op lokaal als regionaal niveau. Op verscheidene plaatsen in de wereld zijn oorlogsmusea gevestigd waarin collecties zijn ondergebracht die zijn gericht op bepaalde perioden of specifieke gebeurtenissen uit die tijd.

Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

De collectie is mede mogelijk gemaakt door particulieren die in het bezit zijn van unieke materialen. Het museum krijgt met regelmaat schenkingen van dergelijke materialen en voorwerpen van mensen die graag willen dat hun schenking met liefde en zorg tentoongesteld wordt voor een breed publiek.
Deze schenkingen leveren een bijdrage aan het voortbestaan van het museum en aan het vermeerderen van de kennis over de oorlogsjaren bij jong en oud. Wij zorgen er daarom voor dat de herinnering aan de tweede wereldoorlog voor de toekomst en komende generaties zeker wordt gesteld en voor altijd wordt gekoesterd.
Het gebeurt regelmatig dat mensen naar ons museum komen of een e-mail sturen met foto’s van diverse materialen uit deze periode. Niet alleen uit Nederland, Duitsland of Engeland maar ook uit andere landen die betrokken waren bij de Tweede Wereldoorlog.

Loading...
  • Onze evenementen
  • In de buurt
ajax-loader

Arnhems Oorlogsmuseum